Perinteisiä lupauksia uudelle vuodelle:

1. Harrastan enemmän liikuntaa.
Kohtuullisen helppo toteuttaa lähtötason ollessa nolla. Tosin se ehkä edellyttäisi sitä, että viitsisin itse kävellä viemään kirjeeni postiin enkä laittaisi miestä viemään sitä autolla. Tai että menisin kuntosalilla eteisaulaa pitemmälle enkä perääntyisi aulasta kuin vauhko hevonen konsanaan. Ei siis toimivin mahdollinen vaihtoehto.

2. Syön terveellisemmin.
Tämän vuoden ruokavalioni on koostunut suklaasta, lakritsasta, Coca-Colasta ja Pommacista, hot dogeista ja juustovoileivistä. Seuraava kohta.

3. Herään aikaisemmin.
Äiti soitti varttia vaille yksi ja kysyi, herättikö. Vakuutin, että olin jo ollut vaikka kuinka kauan hereillä. Ainakin tunnin.

4. En shoppaile, vaan ostan ainoastaan tarpeellisia tavaroita/vaatteita/kenkiä.
Palaan aiheeseen, kunhan saan tarkistettua, ettei lattialla kippurassa nauravalla miehellä ole mitään hätää.

5. Ajattelen positiivisemmin.
Pessimisti ei pety. Se on positiivisesti ajateltu, eikö vaan? Siinähän sentään kielletään pettymisen mahdollisuus.

6. Vietän enemmän aikaa perheen kanssa.
Tätä helpottaakseen pikkuveljeni oli niin kultainen, että pidensi välimatkamme alkamaan uudella sataluvulla. Miehen sisko taas vei tilanteen astetta pidemmälle ja päätti sijoittaa itsensä osaksi vuotta eri maahan.

7. En valita turhasta.
Ja lopetan samalla puhumisen kokonaan. Siis heti, kunhan olen ehtinyt puhua puhelimessa tunnin. Tai kaksi.

8. En jätä asioita viime tippaan.
Ja siksi graduni pitäisi valmistua mieluiten kahdessa viikossa, tai alle. Mielellään vielä erinomaisella arvosanalla. Tokihan nyt parissa päivässä etsii kolmesta eri tekstistä 97 eri sanaa, analysoi ne ja tekee niistä jonkun julkaisukelpoisen esityksen? Kuinka kauan Exelin opettelu muuten kestää?

9. Vähennän stressiä.
Ks. edellinen kohta.

10. Tiedostan ympäristövaikutukset.
Tämän vuoksi olenkin siirtynyt julkisten kulkuneuvojen parista yksityisautoilijaksi. Ajattelin myös matkustaa lentäen. Ei tainnut tulla pisteitä tästäkään kohdasta?

Tämän pitkällisen pohdinnan jälkeen tulin siihen tulokseen, että pitäydyn edellisten vuosien tapaan yhdessä ainoassa lupauksessa ja lupaan olla lupaamatta mitään.